@article { author = {Shahnavazi, Abbas and Homayounfar, Mahdi and Fadaei, Mehdi and Shabani, Shahin}, title = {The Effect of Light on Reaction of Food Customers Based on Neuromarketing}, journal = {Consumer Behavior Studies Journal}, volume = {8}, number = {1}, pages = {1-21}, year = {2021}, publisher = {University of Kurdistan}, issn = {2717-0004}, eissn = {2717-0012}, doi = {10.34785/J018.2021.932}, abstract = {The current research is conducted to investigate the effect of different lights on reaction of customers of unpackaged fresh food (fruit) using neuromarketing method. Considering research objective, it’s an applied study and regarding method it's experimental , because the control and manipulation of variables took place in the laboratory environment. The statistical population of the study includes food customers (fruit) of Rasht city which 10 out of them were selected as statistical sample using purposive sampling method. In data gathering phase, customers’ brain reactions were recorded using electroencephalogram applying OpenBCI processing software with a sampling rate of 512, in the range of 7-13 HZ and 13-30 HZ by two F3 and F4 electrodes, while for each one, 4 steps of 4-second frequency recording were performed. The results of testing hypotheses using Wilcoxon and Kruskal Wallis nonparametric tests in SPSS software showed that according to the values of F3’ alpha and beta (Positive emotions) and F4’ alpha and beta (negative emotions), there are no differences among green, yellow, and red colors in the choice of food. In comparison of average of F3’ alpha and beta and F4’alpha and beta, there were significant difference in each light and the left hemisphere of the brain more involved. So, positive and logical emotions are dominant.}, keywords = {Customer Behavior,Emotions,Neuromarketing,Electroencephalogram}, title_fa = {تاثیر نور بر واکنش مشتریان مواد غذایی با بکارگیری بازاریابی عصبی}, abstract_fa = {پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر نورهای مختلف بر واکنش مشتریان مواد غذایی تازۀ فاقد بسته‌بندی (میوه) ، با استفاده از روش بازاریابی عصبی انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف؛ کاربردی و از نظر روش؛ تجربی است، زیرا کنترل و دستکاری متغیرها در محیط آزمایشگاهی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل: مشتریان مواد غذایی (میوه) شهرستان رشت است که 10 نفر از آنها به روش نمونه‌گیری قضاوتی، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در گام جمع‌آوری داده‌ها، واکنش‌های مغزی مشتریان توسط دستگاه الکتروآنسفالوگرام و با استفاده از نرم‌افزار پردازش واسط مغز- رایانه با نرخ نمونه‌گیری 512 در بازه 7 تا 13 هرتز و 13 تا 30 هرتز توسط دو الکترود F3 و F4 ثبت گردید و برای هر کدام 4 مرحله ثبت فرکانس 4 ثانیه‌ای انجام گرفت. نتایج آزمون فرضیه‌ها با آزمون‌های ناپارامتریک ویلکاکسون و کروسکال‌والیس در نرم‌افزار اِس‌پی‌اِس‌اِس نشان داد که با توجه به مقادیر آلفا و بتای F3 (احساسات مثبت) و آلفا و بتای F4 (احساسات منفی) تفاوت معناداری میان رنگ‌های سبز، زرد و قرمز در انتخاب مواد غذایی وجود ندارد. در مقایسه میانگین آلفا و بتای F3 و آلفا و بتای F4، در هر نور تفاوت معناداری وجود داشته و نیمکره چپ مغز را بیشتر درگیر نموده‌اند، لذا عواطف و احساسات مثبت و منطقی بیشتر هستند. بنابراین، در مقایسه آلفای F3 و F4 و بتای F3 و F4؛ احساسات مثبت از احساسات منفی دارای مقدار بزرگتری هستند و نیمکره چپ مغز را بیشتر درگیر کرده‌اند، لذا عواطف و احساسات مثبت و منطقی غالب هستند.}, keywords_fa = {رفتار مشتری,عواطف,بازاریابی عصبی,الکتروانسفالوگرام}, url = {https://cbs.uok.ac.ir/article_61752.html}, eprint = {https://cbs.uok.ac.ir/article_61752_49421fc66e3fd079f53ca45dd2b21e73.pdf} }